Ajankohtaista

9.7.2018Jazzviikon aikataulu (16.7.-22.7.):Lue lisää »8.6.2018Bodycombat sittenkin kesällä:Lue lisää »25.5.2018KESÄLUKKARIT:Lue lisää »6.11.2017Kuntosalikortin ostaneelle ensimmäinen kuntosaliohjelma kaupan päälle!Lue lisää »26.6.2018Ti ja to klo 10.00 senioritunnit kesätauolla vain 16.7.-31.7.Lue lisää »25.6.2018Ke spin/core, ke klo 11 pilates & su spin/crosscore kesätauolla heinäkuun ajanLue lisää »16.6.2018Ma tunteihin aikataulumuutoksia:Lue lisää »

Yhteystiedot

Porin Kuntotorni Oy
Porin Kunnon Fiilis Oy

Kalevanpuisto 54,
28120 Pori
Puh.020 7871370
kuntotorni@kuntotorni.fi

Vastaanoton aukioloajat

Ma 12.00-20.00

Ti-To 16.00-20.00

Pe 16.00-18.00

La 9.30-12.00

Su 17.00-19.30

Voimassaolevalla kuntosalikortilla
05.00-22.00

LÖYDÄT MEIDÄT MYÖS FACEBOOKISTA & INSTAGRAMISTA

pilates_banner_10.jpg

SOMATIC PILATES


Pilates on saksalaissyntyisen Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka, joka parantaa voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta - mielen virkistymistä unohtamatta. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja syvien lihasten vahvistamiseen. Pilates-metodin avulla niin tavallisten liikkujien, urheilijoiden kuin kuntoutujienkin on mahdollista oppia käyttämään kaikkia lihaksia ja niveliä tasapuolisesti. Pilates on erinomainen tapa parantaa kehon lihastasapainoa ja omaksua hyvin hallittu ryhti ja oikea tapa käyttää kehoa.

Liikkeet tehdään aluksi rauhallisessa tahdissa ja aina hyvin keskittyneesti. Harjoitteet tehdään lattialla tai seisten, ja myös erilaisia apuvälineitä voidaan käyttää. Perusperiaatteina harjoittelussa ovat Pilateksen alkuperäisen ajattelun mukaisesti keskittyminen, hallinta,keskustan käyttö, täsmällisyys, hengitys ja liikkeiden virtaus. Kehonhallinnan ja -tuntemuksen kehittyessä voidaan tehdä vaativampia harjoitteita - pilates onkin kaikille haasteellinen, looginen ja aina mielenkiintoinen harjoitusmuoto, josta löytää jatkuvasti uutta. Joseph Pilates kehitti metodiaan koko ajan, ja kehitystyö jatkuu, kun lajin asiantuntijat soveltavat sen periaatteisiin uusinta fysiologian ja biomekaniikan tutkimustietoa.

Pilates-metodi sopii erityisen hyvin nykyajan ihmiselle, sillä se palauttaa tehokkaasti tasapainon mielen ja kehon välille. Nykyihminen on usein kadottanut yhteyden oman kehonsa fyysisyyteen - vastapainoksi tarvitaan harjoituksia, jotka auttavat ihmistä löytämään sen uudelleen. Pilates on tähän oivallinen laji, ja se onkin saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Somatic pilates -harjoittelussa painotetaan sitä, että voimme herättää ja vahvistaa kykyämme tuntea ja korjata itseämme ja näin ottaa omat voimavaramme käyttöön. Liike ajatellaan meistä itsestämme lähtevänä, mielen ja kehon yhteyden kautta.

Pilates-harjoittelu tukee kaikkea liikuntaa, ja tavoitteena on, että sen tuoma hyöty näkyy myös jokapäiväisessä elämässä kehon taloudellisena ja oikeana käyttönä eri tilanteissa. Harjoittelun avulla voi esim. hioa urheilusuorituksen huippuunsa, palautua synnytyksestä, saada apua niska-hartiaseudun vaivoihin, kuntouttaa leikatun selän tai parhaassa tapauksessa välttää leikkauksen.

Pilates-harjoitteita on ainakin aluksi vaikea tehdä itsenäisesti ilman ohjausta ja korjausta. Siksi metodin oppii parhaiten säännöllisellä harjoittelulla koulutetun ohjaajan tunneilla, joko pienryhmässä tai yksityisesti.

Pilateksen plussat pähkinänkuoressa

- voimakas ja sulavalinjainen lihaksisto
- kehon todellinen hallinta
- vahva luusto ja terve selkä
- hyvä ryhti
- keskittymiskyky
- kestävyys ja koordinaatiokyky
- elastinen ja notkea keho